dijous, 14 de maig del 2015

CONFIEM EN TU, JUNTS FEM ARENYS DE MUNT


Benvolguts,

Quan vam arribar al govern ens vam trobar amb una situació molt complicada: un ajuntament excessivament endeutat, sense liquiditat ni diners, desorganitzat, amb serveis mal gestionats, costos molt alts i amb greus problemes estructurals. La governança general del poble havia arribat a uns punts  erillosos que ens abocaven a una gran pujada d'impostos.

Malgrat això, amb un equip de gent jove, amb il·lusió, ganes, força i capacitats, més enllà de desanimar-nos, ens vam posar a treballar de valent per capgirar aquesta situació. Ho vam fer amb allò que era més urgent, gairebé una situació d'emergència, donar-li la volta a la situació econòmica, per esquivar la inevitable pujada d'impostos i poder disposar de diners per poder accions a favor del poble.

Vam reduir considerablement el deute, vam pagar a tots els proveïdors de forma puntual, vam organitzar l'estructura interna de l'Ajuntament i vam fer que comencessin a funcionar els serveis municipals bàsics, a pesar que vam haver de prendre decisions difícils, tot i que necessàries.

També vam treballar en molts altres punts que per nosaltres són essencials: vam apropar l'Ajuntament a les veïnes i veïns; vam escoltar a tothom que se'ns va apropar; vam resoldre problemes endèmics de vilatans que ningú abans els havia solucionat; vam introduir nous sistemes de participació; vam democratitzar la institució fent-la molt més clara i molt més transparent; vam possibilitar, en diferents serveis municipals, que la veu vels veïns fos tinguda en compte; vam municipalitzar serveis, millorant-los i reduint costos, fet que va permetre abaixar tarifes; Gusam va començar a tenir beneficis, trencant les dinàmiques anteriors de pèrdues constants; vam donar subvencions a les entitats, veníem d'uns anys en que no se n'havien donat. Tot plegat, i molt important, ens va permetre fer una baixada de l'IBI del 10% (juliol 2013) per rescabalar als veïns que estàvem patint cruament la crisi.

També durant aquests dos anys, i malgrat la urgència econòmica, vam estar planificant i estructurant les obres que faríem als dos anys següents quan comencéssim a tenir diners. I també vam continuar sent punta de llança en la lluita independentista.

Malauradament i per tots els canvis que estàvem introduint, que no agradaven als partits convencionals, ens van fer una moció de censura, al nostre entendre, injusta i injustificable per tot l'esforç i el treball que estàvem fent. Era la primera moció de censura que es feia al poble i també es trencava l'acord tàcit municipal que la formació política que guanyava les eleccions tingués l'alcaldia durant els 4 anys següents.

Aquesta acció va trencar tots els canvis del poble que havíem preparat. I algunes de les obres que ara  l'han realitzat ja estaven pensades de feia temps, tot i que amb una execució molt diferent.

Ara us demanem que ens torneu a fer confiança perquè, entre tots, fem avançar Arenys de Munt cap a un poble molt més just, molt més democràtic i on la vostra opinió sigui tinguda en compte i decideixi com ha de ser el nostre futur col·lectiu.

Nosaltres, lluny de defallir, tornem amb renovades forces i il·lusions, amb un nou molt bon equip, per acabar els projectes que tenim i iniciar-ne d'altres. Considerem que s'ha de governar pels veïns del poble però, també, a favor, és per aquest motiu que confiem en vosaltres i us demanem que ens ajudeu a millorar el nostre poble. Perquè, junts fem Arenys de Munt.

Cordialment,

Maig 2015

Josep Manel Ximenis
Cap de llista de l'Assemblea de la CUP d'Arenys de Munt

El programa electoral integre el trobareu a: www.cuparenysdemunt.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada