diumenge, 17 de maig del 2015

CRISI? ENCARA CONTINUA – 6 PROPOSTES PER CAPGIRAR ARENYS DE MUNT


Benvolguts,  benvolgudes,

Tot i que ens diuen que ja estem sortint de la crisi la immensa majoria de la població la continuem patint i des de l'Ajuntament s'ha de treballar per poder ajudar a aquesta gran majoria de veïns que encara l'estan suportant.

En els processos populars per elaborar el nostre programa electoral se'ns ha reclamat accions per ajudar a les famílies en aquest moment que continua sent delicat.

Per aquest motiu que us proposem les següents mesures per continuar lluitant contra aquesta situació i per evitar que hagi més persones en precari i volem:

1. Augmentar la dotació de l'àrea de Serveis Socials en 100.000 euros més del que hi ha actualment.
No pot ser que les ajudes a les persones estiguin supeditades a les partides pressupostaries. Primer haurien de ser les persones i s'hauria de dotar el pressupost amb els recursos necessaris. No pot ser que l'àrea de Serveis Socials sigui la penúltima en quan a dotació pressupostaria amb NOMÉS 192.487,49€ (quan a Festes i serveis s'hi destinen 350.000€, a Esport i sanitat 219.490,40€ i a Cultura i Ensenyament 331.362€).

2. Reduir l'IBI (Impost sobre Bens Immobles) un 10% al final dels 4 anys de mandat. 
Per ser solidaris amb totes les families d'Arenys de Munt que necessiten que les ajudin.

3. Reduir les despeses estructurals de l'Ajuntament en 500.000 euros anuals.
Una mesura totalment necessaria si volem reduir l'IBI. Estudis de la Diputació evidencien que amb petites reestructuracions internes i controlant les despeses es pot aconseguir un estalvi de més de 350.000€. L'estalvi pot arribar a ser molt superior efectuant altres canvis totalment necessaris.

4. Rebaixar la taxa de les escombraries un 7% canviant el sistema de recollida com ja teníem previst fer a la tardor del 2013. 
Aquest nou sistema, fet amb un procés ampli de participació ciutadana, permetia millorar el servei de recollida d'escombraries i abaratir el seu cost, fet que obligava a abaixar la taxa.

5. Baixar el primer tram de l'aigua un 14%, fins a 0,5028€/m³. 
El Govern actual va pujar aquest primer tram un 34%, mentre que la resta de trams, els que més aigua consumeixen, no els van apujar gens ni mica.

6. Augmentar fins a 80.000€ les subvencions a entitats. 
Quan vam entrar al govern no se'n donaven de subvencions a les entitats, paulatinament han anat pujant i ara se'n donen 30.000€, tot i així, l’associacionisme té un paper fonamental en la partipació de les persones en la vida social del poble i és una de les nostres riqueses.

Aquestes seran les nostres prioritats en aquest proper mandat: si som la formació més votada, serà de les primeres mesures a dur a terme; si no, no participarem en cap govern que no accepti aquestes condicions.

Valoreu la importància que té el vostre vot en aquestes properes eleccions i com us afectarà. De la resta de formacions polítiques, ja hem vist les seves pràctiques, apujar l'aigua, les escombraries, apujar el valor cadastral dels habitatges. Nosaltres us proposem un acord en ferm i hem demostrat que podem complir-ho (la nostra gestió econòmica ens avala), però només ho podrem fer si comptem amb el vostre suport.

Nosaltres considerem que s'ha de governar pels veïns del poble però, també, a favor de tots ells, és per aquest motiu que us demanem que ens feu confiança i que ens ajudeu en aquest propòsit que només pretén resoldre de forma satisfactòria els vostres problemes, que també són nostres.

Cordialment,

Assemblea de la CUP d'Arenys de Munt, maig 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada